Belgische tournee met Fabrizio Poggi

De Italiaan Fabrizio Poggi werkte samen met de allergrootste rootsmuzikanten ter wereld, waaronder Garth Hudson (THE BAND), The Blind Boys of Alabama, Charlie Musselwhite, Guy Davis, The Original Blues Brothers Band, Rob Paparozzi (Blood, Sweat & Tears), Augie Meyers (Tom Waits, Bob Dylan), Mickey Raphael (Willie Nelson), Steve Cropper (Booker T. & The M.G.’s, Otis Redding), Bob Margolin (Muddy Waters Band), Robert Plant (Led Zeppelin), …

Op zijn palmares: nominaties voor de Grammy Awards 2018, Blues Music Award in 2014 en 2018 en Blues Blast Music Award, winnaar van de Jimi Award als ‘beste internationale album’, een Hohner Lifetime Award, …

Poggi bracht in totaal al meer dan 20 albums uit, schreef boeken over blues en folk, en speelde op tal van prestigieuze plekken in heel de wereld, zoals Carnegie Hall in New York en op de legendarische Blues Cruise.

In België en Nederland toerde Poggi in 2015 uitgebreid met Guy Davis.
In 2016 speelde hij vier concerten in België als frontman van een band met Belgische topmuzikanten. In het najaar 2021 plant Salmon bookings nieuwe concerten met Gianni Marzo (Isbells, Marble Sounds, Ansatz Der Maschine, Jan Swerts en Winterland ’76) op gitaren, Filip Vandebril (Lady Linn, Tiny Legs Tim) op bas, Martine de Kok op piano en accordeon en Katleen Scheir (The Golden Glows) als zangeres en op percussie.

“Fabrizio Poggi moeten we koesteren, want hij blijft een artiest, die intens, ontroerend, emotioneel en vooral heel ‘echt’ is” (Rootstime)

  • “Een belangrijk deel van de show van Fabrizio Poggi is zeker en vast de interactie met het publiek en dat zit hier vanavond wel goed. Zonder enige moeite weet deze Italiaanse storyteller de menigte op zijn hand te krijgen…” ( Rootsville)

Bookings en meer info: https://www.salmonbookings.be/fabriziopoggi